5 voordelen van een WordPress website

Wat zijn de 5 voordelen van een WordPress website? Een ondernemer wilt ongetwijfeld de beste website hebben in zijn markt. Van welke voordelen profiteer jij als je dit bekend CMS systeem gebruikt. Lees gauw verder!

Allereerst wil ik in een notendop uitleggen wat WordPress eigenlijk is. WordPress is een systeem waarmee je waanzinnige websites mee kan bouwen. Maar liefst 30% van alle websites draait op dit systeem. En dan heb ik het over miljoenen websites. Daarmee is WordPress de Ferrari onder alle CMS systemen.

De ontwikkelaar spelen geen verstoppertje. Matt Mullenweg en Mike Little zijn de oprichters van dit inmiddels meest gebruikte CMS systeem. Dat gezegd, gaan we gauw naar de voordelen. Wat maakt een WordPress website zo bijzonder? Ontdek het hier!

1. WOW techniek

Als jij kiest voor WordPress loop je qua techniek sowieso voor. Dat vinden niet alleen specialisten die dit systeem net zo goed kennen als hun eigen duim, maar ook Google geeft dit toe. Het is niet zomaar dat veel WordPress websites topposities in Google hebben veroverd.

Of het nou gaat om knoppen, navigatiestructuur of de footer van de website, het zit helemaal goed. Je bezoekers krijgen dus de tijd van hun leven op je site. Dit resulteert dat ze bereid zijn om diensten of producten bij je af te nemen. Want een website zegt natuurlijk veel over je bedrijf. Kassa dus!

2. Snelle laadtijd

Toen ik een aantal jaar geleden een website wilde maken met Wix – worstelde ik met de laadtijd van mijn online visitekaartje. Het was om te janken!

Voordat de pagina was geladen, kon ik bij wijze van spreken mijn lunchpakket klaarmaken. Laat staan toen mijn bezoekers op de site kwamen.

Dit veranderde toen ik WordPress gebruikte. Enter en klaar. Razendsnel geladen! Precies waar de bezoeker van houdt.

Het aantal mensen die een aanvraag deed, ging door het dak! Met dit systeem hoef je dus niet druk te maken om de laadtijd.

3. Een paar muisklikken en aangepast

Als ondernemers hebben we het druk, druk, druk. Allerlei taken en uitdagingen. Het laatste waar we zin in hebben, is rommelen met je website. Dat hoeft bij WordPress totaal niet.

Met een paar muisklikken is alles gewijzigd of toegevoegd. Hierdoor kan jij snel ongestoord verder met andere bedrijfsactiviteiten doen.

Kind kan de was doen! Dit is één van de mega vijf voordelen van een WordPress website.

Het gebruiksgemak kan dus zeker aangevinkt worden. Het is aanklikken, wijzigen en publiceren. Binnen no time staat alles online.

4. Alles mogelijk met je WordPress website

Als je de voorgaande voordelen van een WordPress website indrukwekkend vind, laat staan dit voordeel.

Je kunt namelijk ontelbaar veel plugins installeren op je WordPress website waardoor alle functionaliteiten maximaal benut kunnen worden.

Wil je een online agenda? Check! Of wat dacht je van een boeksysteem? Dubbelcheck! Je kunt helemaal losgaan als het aankomt op de plugins. Het kan ook niet anders als dit systeem de meestgebruikte ter wereld is. Hier maak je je bezoekers zeker blij mee.

5. Hackers maken geen schijn van kans

Het laatste voordeel is ook niet het minst belangrijke. Misschien raad je het al: Beveiliging. Een mooie WordPress is waardevol. Zo ook de klantgegevens die achtergelaten worden in je formulieren.

Jij bent de website eigenaar en dat moet ook zo blijven. Het laatste wat je wilt is dat je website ongewild overgenomen wordt door hackers.

Ik kan je geruststellen. Want dit geweldig systeem heeft een SSL beveiliging waardoor het voor hackers onbegonnen werk is.

Ga dus zeker aan de slag met WordPress! Mocht je vragen hebben, laat dan zeker wat van je horen!

Geen tijd of zin om een WordPress website te bouwen?

Je kunt het in de eerste instantie overlaten aan ons door website specialist behoort ook tot de opties.

Blog details

Gepubliceerd:

11 mei 2023

Geschreven door:

Jeffrey

Categorie:

Gerelateerd