Online vindbaarheid verbeteren

Een plaats in de top 5 is belangrijker dan u denkt. De gemiddelde persoon besteedt slechts 10% van hun tijd aan het scrollen door links en 25 procent zal niet klikken op een resultaat op de 6e plaats of lager!

Zoekmachines zijn een belangrijk onderdeel van het internet en ze worden gebruikt om informatie te vinden. Ze rangschikken websites door gebruik te maken van algoritmes, dus je kunt de online vindbaarheid verbeteren met zoektermen zoals bijvoorbeeld “Lekdetectie“.

Zoekmachines zijn constant bezig met het ranken van websites en je kunt jouw online vindbaarheid in de ogen van deze algoritmes verbeteren door hierop in te spelen. Als mensen bijvoorbeeld zoeken naar een rijschool in de buurt van Almere, dan is het logisch dat een bedrijf die daar actief is, als eerste moet kunnen worden gerangschikt op alles wat met “rijscholen” te maken heeft.

De tips in dit bericht laten u zien hoe je jouw bedrijf zoekmachinevriendelijk kunt maken en de zichtbaarheid van jouw bedrijf in Google kunt vergroten. Deze eenvoudige maar krachtige methoden kunnen de online vindbaarheid voor jaren verbeteren!

Online vindbaarheid verbeteren

SEO: het belang van techniek

Een website is het gezicht van jouw bedrijf. Als deze niet werkt, kun je niet pronken met al dat harde werk en met gemak nieuwe klanten of cliënten aantrekken!

De technologie achter een site kan de prestaties ervan maken of breken – langzamere sites verliezen bezoekers omdat ze er te lang over doen om te laden (vooral op mobiele apparaten). Je moet altijd investeren in het optimaliseren van de snelheid indien mogelijk; snellere websites laden sneller dan trage, wat betekent dat meer mensen zullen blijven om te lezen wat hen het meest interesseert.

Om ervoor te zorgen dat jouw website veilig is, moet het over de nieuwste certificaten beschikken. Als er video’s of afbeeldingen zijn die niet goed laden op onze pagina dan zouden bezoekers kunnen denken dat er iets niet pluis is wat hen ervan kan weerhouden om terug te komen, zelfs als ze genoten hebben van eerdere bezoeken! Je kunt gebruik maken van gratis programma’s zoals Ubersuggest & Moz die je precies laten zien waar in jouw site deze fouten zitten, dus repareer ze snel voordat meer mensen vertrekken als gevolg van slechte gebruikerservaringen.

Technologie is een vitaal aspect in het zoekmachine optimalisatie proces omdat het websites creëert die gebruiksvriendelijk en makkelijk te navigeren zijn. Google geeft de voorkeur aan websites met een goede structuur, wat betekent dat ze hoger zullen scoren dan de concurrentie als je snelle laadtijden hebt of een veilige browse-omgeving biedt zonder fouten bij het laden van de pagina!

Ontdek de beste zoekwoorden

Een SEO bureau zal de technische analyse van jouw website gebruiken als de basis voor hun werk. Ze zullen dan tijd steken in het onderzoeken van zoekwoorden en het implementeren van strategieën waarvan bewezen is dat ze bezoekers trekken – zoals PPC of social media advertenties op platforms zoals Facebook, Twitter & Instagram – naar conversies die worden bijgehouden met Google Analytics.

Bovendien kun je persoonlijke aandacht verwachten van deze experts die alles weten over online marketing omdat ze niet alleen specialisten zijn, maar in plaats daarvan architecten als het gaat om het creëren van de juiste strategie op basis van unieke behoeften.

Denk na over de trefwoorden waarop je gevonden wilt worden op jouw website en gebruik vervolgens een SEO-hulpmiddel om ze te kiezen. Deze moeten aan deze eisen voldoen:

  • Zoekwoorden gerelateerd aan de inhoud van de desbetreffende pagina.
  • Er moet wel zoekvolume zijn op het gekozen zoekwoord.
  • Hoe lager de concurrentie voor het zoekwoord, des te makkelijker is het om hierop te ranken.

De eerste stap om de SEO van jouw site te verbeteren is kijken naar de structuur. Wijs zoekwoorden toe per pagina en verwerk ze in de meta titel, beschrijving en andere gebieden zoals titels of URL’s voor elke individuele pagina op een website. Het moet ook worden opgenomen in 1-2 procent in alle geschreven inhoud, zodat Google weet met wat voor soort informatie ze te maken hebben bij het rangschikken van die pagina’s. Dit zal zorgen voor meer verkeer en hogere ranking van organische zoekopdrachten.

De invloed van interne links op SEO

Het proces van het analyseren van jouw website door middel van een crawler van een zoekmachine wordt web crawling genoemd. Deze term kan worden gebruikt om te beschrijven hoe vaak ze door alle websites gaan en een analyse uitvoeren.

De crawler begint bij de home pagina en gaat van daaruit verder naar andere pagina’s door de sitemap te volgen die u hebt gemaakt, evenals eventuele links op diezelfde pagina’s.

Interne links zijn belangrijk omdat ze de crawler vertellen welke pagina’s hij moet indexeren. Zonder deze links zou een deel van je inhoud niet gevonden kunnen worden en dat zou je SEO prestaties schaden!

Het belang van een gebruiksvriendelijke website

SEO is belangrijk, maar het is de gebruiksvriendelijkheid die jouw website zal maken of breken. Dat betekent schrijven voor mensen en niet voor zoekmachines!

Het doel van jouw website is om bezoekers snel in de juiste sectie te krijgen en hen te voorzien van wat ze nodig hebben. Zorg voor een goede structuur, sluit alle pagina’s af met een call to action zoals bijvoorbeeld: “contacteer ons” of iets dergelijks zodat mensen meer te weten kunnen komen over welk product/dienst deze website aanbiedt; zorg ook voor een aantrekkelijk design!

Hoe gemakkelijker het is voor gebruikers, hoe beter Google jouw website zal vinden en het belang ervan in hun rangschikking zal inschatten!

De sitemap van jouw website indienen

Je kunt een sitemap gebruiken om jouw website beter zichtbaar te maken op het internet. Het is als een kaart die mensen vertelt waar al deze geweldige pagina’s zich bevinden!

Het hebben van een sitemap is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw website pagina’s gemakkelijk gevonden worden door zoekmachines. De link staat vaak in de footer van elke webpagina, zodat er vanaf elke plek op de site op geklikt kan worden zonder iets te missen!

Zelfs als je geen gebruik maakt van de crawling functies van Google Search Console, zal het uploaden van een sitemap bezoekers helpen te weten waar ze heen moeten als ze op zoek zijn naar je content. Sitemaps zijn in beide gevallen nuttig omdat het helpt met de online vindbaarheid!

Meta titel en meta omschrijving opstellen

Je kunt een meta titel en beschrijving voor jouw pagina gebruiken om het meer persoonlijkheid te geven. Deze titels zijn meestal 20 tekens lang, dus kies verstandig!

Als je naar de resultaten van zoekmachines kijkt, zijn ze allemaal op dezelfde manier ingedeeld. Eerst is er de URL en dan komt wat tekst die vertelt waar deze webpagina over gaat – genaamd meta titles of meta descriptions. Het content management systeem WordPress zal hiervoor standaard de titel van de pagina en de eerste paar regels gebruiken, maar je kunt ze ook zelf schrijven.

Mensen zijn altijd onderweg en zullen doorklikken naar websites die interessant lijken. De meta titels en beschrijvingen kunnen helpen jouw SEO score te verhogen door het gebruik van goede en pakkende trefwoord zinnen. Dit kan bezoekers online verleiden om sneller door te klikken naar jouw website in de organische zoekresultaten. Verbeter je online vindbaarheid met een goede meta titel en omschrijving.

Blog details

Gepubliceerd:

11 juni 2023

Geschreven door:

Jeffrey

Categorie:

Gerelateerd