SEO teksten laten schrijven

Een SEO tekst is een tekst dat geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Steeds meer ondernemers en mensen met een eigen website zijn dit gaan beseffen. Zonder relevante, unieke en likeable content heb je weinig tot geen traffic naar je website. Dat is zonde! Gelukkig kan dit anders. SEO teksten laten schrijven is een goede manier om jouw website hoger in de ranking van Google te laten komen. Alleen wat zijn SEO teksten? Wat zijn de gemiddelde SEO teksten kosten?

Wat zijn SEO teksten?

Een SEO tekst is een tekst dat geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. SEO teksten zijn teksten met waardevolle en relevante inhoud voor de lezer. Als je zulke teksten schrijft, optimaliseer je de tekst tegelijkertijd voor zoekmachines.

Vroeger leek het allemaal veel makkelijker. Toen was er vooral sprake van zoekwoorddichtheid. Het maakte echt niet uit hoe onsamenhangend de tekst werd, als de zoekwoorden maar voldoende in de SEO tekst naar voren kwam. Vandaag de dag ligt de techniek voor SEO teksten schrijven toch net iets anders.

Het algoritme van Google verandert continu. Niet de zoekwoorden zijn van hoofdbelang, maar de kwaliteit van de tekst. Welke woorden worden er gebruikt? Wordt de tekst ondersteund met beeld? Het gaat om kwaliteit en relevantie en niet om zoekwoorddichtheid.

SEO teksten schrijven voorbeeld

SEO teksten schrijven voorbeeld vind je hier. Voor het schrijven van zoekmachine vriendelijke teksten kan je bijvoorbeeld de onderstaande stappen doorlopen.

Stap 1: Denk niet aan zoekmachines

Bij het schrijven van een SEO tekst wil je al meteen nadenken over zoekwoorden. Niet doen. Start met jezelf vragen te stellen wat de relevantie is voor de bezoeker.

Stap 2: Bepaal zoekwoorden

Bij zoekmachine vriendelijk schrijven verwerk je zoekwoorden strategisch in je tekst. Hiermee geef je de zoekmachines signalen waar jouw tekst precies over gaat.

Stap 3: Schrijf een steengoede tekst

Schrijf de tekst. Denk niet alleen aan de zoekwoorden, maar focus je op

je boodschap, je doelgroep en de actie die je wilt dat lezers ondernemen.

De teksten moeten bestaan uit zo’n minimaal 350 woorden. Maar zoekmachines zetten liever hun tanden in nog langere teksten.

Stap 4: Gebruik copywriting-technieken

Heb jij je tekst voltooid? Dan is het tijd om copywriting-technieken toe te passen. Internetlezers lezen maar 20 tot 25 procent van een tekst. Hou daarom rekening met de volgende dingen:

 • Schrijf in voordelen, in plaats van specificaties
 • Werk met reviews en testimonials
 • Het probleem van de klanten zo goed mogelijk omschrijven
 • Bepalen van de unique selling point en dat benadrukken
 • Omschrijven welk probleem het product of de dienst oplost

Stap 5: Optimaliseer de tekst met zoekwoorden

Schrijf je tekst niet vol met zoekwoorden. Een belangrijk zoekwoord hoef je maar drie of vier keer op de juiste plaats te zetten. Verwerk de zoekwoorden op strategische plekken:

 • Titels
 • Meta description
 • URL
 • Inleiding
 • Tussenkopen
 • Alt-teksten
 • Afsluitende alinea
 • Links

Stap 6: Besteed aandacht aan de opmaak

De opmaak is indirect ook van invloed op de zoekmachine vriendelijkheid. Een website die goed werkt, betrouwbaar oogt, gebruiksvriendelijk is en responsive is, nodigt sneller uit tot interactie.

SEO teksten tarief

Wil je SEO teksten laten schrijven? Dan moet je ook rekening houden met de SEO teksten kosten die daarbij komen kijken. Als je meer informatie wilt kun je contact met ons opnemen.

De SEO teksten kosten variëren enorm in de markt. De SEO teksten tarief is afhankelijk van het deskresearch wat nodig is, de expertise van de schrijver, de kwaliteit of de deadline. Afhankelijk van deze factoren worden de SEO teksten schrijven kosten vastgelegd.

Blog details

Gepubliceerd:

10 december 2022

Geschreven door:

Jeffrey

Categorie:

Gerelateerd