Startup website tips

De beste website maken voor jouw bedrijf? Gebruik de handige website tips in dit artikel om een website van hoge kwaliteit te (laten) ontwikkelen.

Tips voor een goede website

Investeer je geld in een eigen website, dan wil je natuurlijk wel dat jouw online visitekaartje van hoge kwaliteit wordt. Ben je een leek op het gebied van websiteontwikkeling en heb je daarom geen idee aan welke eisen een goede website moet voldoen? Lees dan in dit artikel welke website tips je kunt gebruiken bij het (laten) ontwikkelen van je online visitekaartje, zodat je precies weet aan welke eisen jouw website moet voldoen.

Tip 1: je website is responsive
De eerste tip van de website maken tips, is dat je een website laat ontwikkelen die responsive is. Een responsive website is een website die in formaat kan veranderen. Gebruikt de bezoeker van de site een smartphone om de website te bezoeken, dan wordt de website automatisch kleiner om op het kleinere beeldscherm van een telefoon te passen. Dit gebeurt ook bij een tablet, een laptop van een bepaald beeldschermformaat en het grote beeldscherm van een vaste computer.

Tip 2: maak het doel van je website meteen duidelijk
De tweede tip van de handige website tips, is dat je het doel van jouw website meteen duidelijk laat zien. Gaat het om een webwinkel, dan laat je duidelijk op je site zien dat de bezoekers van je website hier iets kunnen kopen. Gaat het om een informatieve blog over een bepaald onderwerp, dan maak je meteen duidelijk waar de blog dan over gaat. Is het een voorlichtingswebsite, dan maak je dit meteen duidelijk op de homepage en vertel je ook waar de website precies over gaat. Niets is zo vervelend als een website zonder duidelijk doel, aangezien internetgebruikers nooit precies weten wat ze hier moeten of kunnen doen.

Tip 3: gebruik een groot lettertype
Je schrijft Word documenten misschien het liefst in lettertype 10, maar voor een website is dit echt te klein. Volgens de eigen website maken tips van experts moet het lettertype van een website groot genoeg zijn om de teksten van een afstand te kunnen lezen. Je zit namelijk niet met je gezicht op je beeldscherm, maar je zit er altijd een stukje vanaf.

Tip 4: zorg voor goede en duidelijke navigatie
Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt: je zoekt een bepaalde pagina op een website, maar door het ontbreken van een goede navigatie kun je de pagina echt niet vinden. Uit frustratie klik je de website weg en ga je op zoek naar een andere site. Wil je voorkomen dat dit bij jouw website gebeurt? Gebruik dan een hele belangrijke tip van de tips website maken, namelijk dat je een goede en duidelijke navigatie op je website gebruikt.

Tip 5: controleer de interne links op je website
Volgens de website promoten tips kun je interne links op je website plaatsen om ervoor te zorgen dat jouw website hoger in de zoekresultaten van Google terecht komt. Het plaatsen van interne links werkt zeker, maar dan moeten de links wel werken. Verwijder je een keer een pagina waar je naar hebt gelinkt of verander je de url, dan werken de links naar deze betreffende pagina niet meer. Wil je de website promoten tips echt goed doorvoeren, dan controleer je de interne links op je website regelmatig. Verwijzen de links nog wel naar de goede pagina? Is dit niet het geval en loopt de link dood, dan verwijder je de link of verander je de link. Zo voer je de promotionele tips website maken pas echt goed door.

Tip 6: je website moet vertrouwen uitstralen
Zeker webwinkels moeten vertrouwen uitstralen, aangezien internetgebruikers hier op afstand een (grote) aankoop doen. Enkele tips voor een goede website die je kunt gebruiken om je website vertrouwen op te laten wekken, zijn de volgende:

1. Zet je adres op de website. Dit laat zien dat je geen geheimen hebt.
2. Plaats keurmerken op je website, zoals het Webshop Keurmerk.
3. Zet je KvK-nummer op je website. Ook dit geeft vertrouwen.

Tip 7: zorg voor een goede bereikbaarheid
Een andere belangrijke tip van de verschillende website maken tips in dit artikel, is dat je goed bereikbaar moet zijn voor de bezoekers van je website. Zet niet alleen een telefoonnummer op je website, maar plaats ook een handig contactformulier. Met dit formulier kunnen je klanten gemakkelijk en snel contact met je opnemen, bijvoorbeeld als ze een vraag hebben. Een goede tip, en ook nog eens een van de tips website bouwen die je het gemakkelijkst door kunt voeren.

Tip 8: maak je website zo snel mogelijk
Uit onderzoek is gebleken dat websites die langer moeten laden dan 7 seconden, vaak gewoon worden weg geklikt. Om te voorkomen dat dit bij jou gebeurt, maak je jouw website zo snel mogelijk. Hier kun je de volgende eigen website maken tips voor gebruiken:

– Vermijd het gebruik van Flash, want dit maakt je website langzamer.
– Zorg voor goede hosting, zodat je website snel ingeladen kan worden.
– Verklein afbeeldingen en video’s, zodat je website minder lang hoeft te laden.

Houd je rekening met deze website bouwen tips, dan is de snelheid van je website veel hoger en wordt je site minder snel weg geklikt.

Extra tips website bouwen: Goede promotie tips

Heb je na het lezen van bovenstaande website bouwen tips nog enkele website promotie tips nodig om jouw site echt groot te krijgen? Lees dan onderstaande drie startup website tips voor een goede promotie.

1: promoot je website op diverse social media kanalen, zoals Facebook en Twitter.

2: plaats regelmatig nieuwe content op je website, bijvoorbeeld op de blog.

3: zet de url van je website op je visitekaartje en in je e-mailhandtekening, want zo komen er gemakkelijk veel meer bezoekers op je site.

Blog details

Gepubliceerd:

25 januari 2023

Geschreven door:

Jeffrey

Categorie:

Gerelateerd