Veelgestelde vragen

HomeFAQ
Kan ik zelf de website aanpassen?

Absoluut! Het is zelfs heel eenvoudig. Met onze page builder kun je moeiteloos tekst, foto’s en andere inhoud op jouw website aanpassen. Deze gebruiksvriendelijke tools maken het beheren van jouw website toegankelijker dan ooit, zodat je altijd de controle hebt.

Op welk platform bouwen we websites?

Bij Gigawebdesign bouwen we al onze websites met WordPress, het meest populaire en veelzijdige Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Voor een professioneel en gebruiksvriendelijk ontwerp maken we gebruik van Divi, een krachtige WordPress-thema en pagina-builder.

Voor webshops gebruiken we de combinatie van WooCommerce en WordPress om een e-commerce website te creëren die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is.

Hoe gaat het proces bij het laten maken van een website?
Ons proces begint met een intakegesprek om jouw wensen en doelen in kaart te brengen. Vervolgens maken we een ontwerp en na jouw goedkeuring beginnen we met de ontwikkeling. Tenslotte gaat de website live na grondige tests en jouw goedkeuring.
Kun je helpen foto's voor mijn website te vinden?

Ja, wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte stockfoto’s voor je website. We maken gebruik van betrouwbare bronnen zoals Pixabay en Bigstockphoto om een breed scala aan kwalitatieve afbeeldingen te bieden die passen bij jouw behoeften en stijl. Ons team ondersteunt je in het selecteren van de meest geschikte beelden om je website professioneel en aantrekkelijk te maken.

Kun je me helpen met het schrijven van webteksten?

Ja, bij Gigawebdesign bieden we uitgebreide diensten voor web- en SEO-teksten. We schrijven niet alleen pakkende webteksten die jouw merk versterken, maar zorgen er ook voor dat ze SEO-geoptimaliseerd zijn om jouw online zichtbaarheid te vergroten. Ons ervaren team kan jouw sitemap opbouwen en de basisstructuur van je website in de planningsfase helpen opzetten. Onze SEO-geoptimaliseerde teksten zorgen voor betere zichtbaarheid in zoekmachines, waardoor je meer verkeer en potentiële klanten naar je website trekt.

Hoe lang duurt het om een website te laten maken?
De doorlooptijd hangt af van de specificaties van het project. Voor een basis website duurt het meestal ongeveer 2-4 weken, terwijl complexere sites meer tijd in beslag kunnen nemen.
Wat is website onderhoud en waarom is het belangrijk?
Website onderhoud omvat het regelmatig bijwerken van WordPress, plugins, en thema’s van je website. Dit is essentieel om beveiligingsrisico’s te minimaliseren, de laadsnelheid te verbeteren en technische problemen te voorkomen​.
Hoe vaak moet mijn website worden bijgewerkt?
Het wordt aanbevolen om je website maandelijks bij te werken, afhankelijk van de complexiteit en het gebruik. Regelmatige updates zorgen ervoor dat je website veilig en optimaal functioneert.
Hoe kan ik de prestaties van mijn website volgen?

Door gebruik te maken van tools zoals Google Analytics kun je belangrijke statistieken bijhouden, zoals bezoekersaantallen, paginaweergaven en conversieratio’s. Dit helpt bij het evalueren en verbeteren van de website prestaties​.

Wat gebeurt er als ik mijn website niet onderhoud?
Zonder regelmatig onderhoud kan je website kwetsbaar worden voor beveiligingsrisico’s, trage laadtijden hebben en een slechte gebruikerservaring bieden, wat kan leiden tot verlies van klanten en lagere zoekmachineposities.
Wat houdt een linkbuilding strategie in?
Een effectieve linkbuildingstrategie omvat het verkrijgen van hoogwaardige backlinks van betrouwbare websites, het schrijven en plaatsen van blogs, en het actief promoten van waardevolle content. Deze aanpak helpt bij het genereren van meer inkomende links, wat de autoriteit en zichtbaarheid van je website in zoekmachines aanzienlijk verbetert.
Hoe lang duurt het om resultaten te zien van linkbuilding?
Resultaten van linkbuilding kunnen variëren, maar meestal zie je verbeteringen in zoekmachineposities en organisch verkeer binnen 3 tot 6 maanden, afhankelijk van de concurrentie en de effectiviteit van de strategie​.
Heb je nog vragen?
Neem contact met ons op

Bel ons op

E-mail ons op

Hulp nodig?